maandag, 14 oktober 2019   


· Aanmelden
· Inloggen

· Agenda
· Gastenboek
· ContactTrio AquilesLatijns Amerikaans en toch anders

Trio Aquiles

Variatie in muziek door de verschillende achtergronden van de drie muzikanten leidt tot een verrassende sfeer. Geschikt voor serieus concert, maar ook voor een opzwepend feest. Een groot deel van de nummers, die ten gehore worden gebracht zijn gebaseerd op het Latijns-Amerikaanse, van “Qué Sara” tot “Fiësta Guitana”. Het intense stemgeluid van Aquiles zorgt voor kippenvel. Dit afgewisseld door solistisch werk van Henk Zwerus met fantastische covers van o.a. “Dire Straits” en eigen songs, levert een gevariëerd programma op. Vaak hebben mensen de neiging om mee te doen, wat dan ook regelmatig gebeurt tijdens personeelsfeesten en in kleinere zalen en bars.

 Henk Zwerus

Een veelzijdig muzikant, die zich al dertig jaar bezig houdt met gitaar en toetsen. Gedurende zijn studententijd hield Henk zich bezig met  het componeren van muziek voor School-TV en haast vanzelfsprekend met begeleiding van studentencabaret.

Zijn veelzijdigheid komt tot uitdrukking door zijn inbreng in bands met verschillende stijlen, variërend van oude jazz (Wild Cats en La Vida Jazzband), Ierse muziek en zijn covers van muziek uit de jaren zeventig, waarbij zijn voorliefde voor werken van Dire Straits (Mark Knopfler), Supertramp en Eric Clapton niet onder stoelen of banken wordt gestoken.

Henk maakte deel uit van verschillende formaties met steeds individueel succes van Friesland tot de Oekraïne en wat er tussenin ligt. Daarom werd hij gevraagd voor deelname aan talloze CD-projecten, onder andere bij de formatie "One for All".

Sinds enkele jaren is Henk op de solotoer, maar veelal bijgestaan door muzikale vrienden uit Liverpool, Dublin en uiteraard Nederland. Tijdens succesvolle sessies, waarbij vooral de jaren zeventig-muziek wordt gespeeld, werd het contact gelegd met Aquiles. De arrangementen van Henk met de invloed van de Latino-muziek zijn verbluffend.

Binnenkort verschijnt zijn eerste solo-CD met eigen tekst en muziek. 

 Simon Hehanussa

Muziek is hem met de paplepel ingegoten. Moeder Hehanussa had kennelijk oppasproblemen,  waardoor Simon als jongen reeds deel uitmaakte van het koor van zijn moeder. Overigens een koor, bestaande uit dertig dames.........een prachtige basis.

Binnen de familie werd Simon muzikaal geschoold en al snel bleek de voorkeur uit te gaan naar de ritme-sectie. Op 18-jarige leeftijd manifesteerde de “roffelboy” zich bij het vermaarde “Friends”. Later onderscheidde hij zich in diverse formaties met onder andere Jan Akkerman, “Powerplay” en “Rose Tattoo”. Simon had de eer te spelen in de formatie van Meta Segoya.  Een professionele aanpak getuigt uit het projectmatig lesgeven in percussie. Simon oogt bescheiden, maar als percussionist kun je niet om hem heen.

 Aquiles del Rio Lopez

Aquiles del Rio Lopez zag het levenslicht in 1946 in Guadalajara. Zijn vader was neuroloog, zijn moeder flamenco-danseres. Op acht-jarige leeftijd kreeg Aquiles van zijn grootmoeder een gitaar en zijn eerste zanglessen. Zo leerde hij de traditionele Mexicaanse muziek spelen en zingen. Eenmaal terechtgekomen in het Mexicaanse muziekcircuit werd Aquiles geconfronteerd met diverse andere stijlen, wat samenwerking met andere musici betekende. Hierdoor reisde hij door het Zuid-Amerikaanse continent en was een graag geziene gast in Argentinië, Brazilië en Uruguay, waar hem de eer te beurt viel lessen te krijgen van de beroemde lerares Olga Pierri. In 1990 opende Aquiles een piano-bar in Puerto Vallarta, waar hij avond aan avond optrad als een “bohemien” met verschillende muzikanten. De stijl is dan hoofdzakelijk Latin, oud-Mexicaans en Cubaans. Sinds 2002 woont Aquiles in Nederland.

ContactpersoonLuc Rengers
StraatVivaldilaan 27
Postcode/Woonplaats   9402 VD Assen
Telefoon0592-371641 of
E-maillucrengers@home.nl